logo
İstanbul Avrupa Yakasında Gezilecek Yerler

İstanbul Avrupa Yakasında Gezilecek Yerler

İstanbul Avrupa Yakasında Gezilecek Yerler - İstanbul Avrupa Yakasında Gezilecek Yerler

İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek Yerler 

Güzelliğine şiirler yazılan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Ya Ben İstanbul’u alırım, ya İstanbul Beni” dediği duygu yüklü kadim şehir…

Yeryüzünde İstanbul kadar uygun bir yere kurulmuş bir şehir yoktur der İspanyol gezgin Pedro

Bu yazımız da sizlere İstanbul Avrupa yakası Gezilecek Yerler listesini sunacağız ve hep birlikte İstanbul’u gezeceğiz. Şimdi hazırsanız başlayalım..

İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek Yerler Listesi

  1. Topkapı Sarayı
  2. Ayasofya Camii
  3. Yerebatan Sarnıcı
  4. Galata Mevlevihanesi Müzesi
  5. İstanbul Deniz Müzesi
  6. Dolmabahçe Sarayı
  7. Galata Kulesi
  8. Kapalı Çarşı
  9. Mısır Çarşısı
  10. Sultanahmet Camii
  11. Miniatürk
  12. Rahmi Koç Müzesi
  13. Sakıp Sabancı Müzesi
  14. Pera Müzesi
  15. Belgrad Ormanı
  16. Masumiyet Müzesi
  17. İstanbul Akvaryum
  18. Atatürk Arboretumu
  19. Madam Tussauds İstanbul Müzesi
  20. Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi
  21. Emirgan Korusu
  22. Akbank Sanat
  23. İstanbul Eğlence ve Yaşam Merkezi
  24. Türkiye İş Bankası Müzesi
  25. İstanbul Modern


İstanbulda nerelere gidilmeli ?

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginliğiyle ünlü bir şehir olduğundan, ziyaretçiler için pek çok harika yer sunar. İşte İstanbul'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bazı yerler:

  1. Ayasofya Müzesi: Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından 6. yüzyılda inşa edilen bu müze, mimari güzellikleri ve tarihi önemiyle ünlüdür.
  2. Topkapı Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu'nun merkezi olan bu saray, muhteşem bahçeleri, saray yapıları ve değerli koleksiyonlarıyla göz kamaştırır.
  3. Sultanahmet Camii (Mavi Camii): 17. yüzyılda yapılmış bu cami, muhteşem mavi çinileriyle ünlüdür.
  4. Kapalıçarşı: Türkiye'nin en eski ve en büyük kapalı çarşısıdır. Binlerce dükkanıyla alışveriş yapmak için ideal bir yerdir.
  5. Galata Kulesi: İstanbul'un tarihi yarımadasında yer alan bu kule, şehri yüksekten görmek için mükemmel bir noktadır.
  6. Boğaziçi Köprüsü: Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan bu köprü, İstanbul'un sembol yapılarından biridir.
  7. Dolmabahçe Sarayı: Osmanlı padişahlarından sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de yaşadığı bu saray, Avrupa tarzı mimarisiyle dikkat çeker.
  8. Beyoğlu ve İstiklal Caddesi: Canlı gece hayatı, alışveriş olanakları ve tarihi binalarıyla ünlü bu bölge, İstanbul'un modern yüzünü yansıtır.

İstanbul'da tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra muhteşem manzaraları ve lezzetli yemekleri de keşfetmek için harika bir şehirdir.

İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek Yerler

Topkapı Sarayı

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından 1460 yılında inşa ettirilen Topkapı Sarayı’nda padişahlar ve saray halkı, 19. yüzyıla kadar ikamet etmiştir. Saltanatın son bulmasıyla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle 1924 yılında müzeleştirilmiş.

Topkapı Sarayı günümüzde eşsiz koleksiyonların sergilendiği tarihi bir hazine değeri taşıyor. İmparatorluk Hazinesi, Çin ve Japon Porselenleri, Kutsal Emanetler, Silahlar, Avrupa Porselenleri ve Camları, Padişah Elbiseleri ve Portreleri, Gümüşler, Bakır ve Tombak Mutfak Eşyası ile Hırka-i Saadet Dairesi bulunan Topkapı Sarayı, Salı günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık.

1 Nisan – 2 Ekim yaz sezonunda Topkapı Sarayı müze giriş saatleri 09:00 ile 18:00 arasındadır. Kış sezonunda ise ziyaret saatleri 09.00 – 16.45 olarak güncelleniyor. Müzenin kapanış saatinden 45 dakika önce gişeler satışı durduruyorlar.

Topkapı Sarayı giriş ücreti 100 TL olarak belirlenmiş olsa da içinde ki,Harem ve Zülüflü Baltacılar Koğuşu’na geçiş yapabilmek için ayrıca 70 TL, Aya İrini’ye giriş yapabilmek için de 60 TL ekstra ücret ödenmesi gerekiyor.Müze Kart, Topkapı Sarayı’nda geçerli olsa da Harem Bölümü için geçerli sayılmıyor.

Öğrenciler ise bu konuda biraz daha şanslı. Okul grubuyla yapılan gezilerde öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Ayasofya Camii

Türkiye’nin ve Dünya’nın en çok ziyaret edilen ve en büyük öneme sahip müzelerinden bir tanesi olan Ayasofya Müzesiİmparator Justinianos tarafından yaptırılmış.

Ayasofya kilisesinin inşaatı 527’de mimar Anthemios ile İsidoros tarafından başlanmış ve 10 senelik bir çalışmanın sonucu ile 537’de tamamlanmıştır.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethetmesinin ardından kilise olarak kullanılan yapı camiye çevrilmiş. 1935’te ise Atatürk’ün emri ve Bakanlar Kurulu’nun Karalı ile Ayasofya Kilisesi müze olarak hizmet vermeye başlamıştır.

2020 yılında alınan karar ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti olarak tekrar camii olarak ibadete açılmıştır.

  • Yerebatan Sarnıcı

Ayasofya’nın güneyinde bulunan Yerebatan Sarnıcı, Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından inşa ettirilmiştir. 140 metre uzunluğunda ve 70 metre genişliğinde olan sarnıç 100 bin ton su depolama kapasitesine sahiptir.

Yerebatan Sarnıcı içerisinde 336 adet sütun bulunmaktave birbirine 4.80 metre arayla dizilen bu sütunlar 28 sütundan 12 sıra halinde dizilmiştir.

Roma Dönemi’nin en büyük eserlerinden biri olan Medusa Başı, Yerebatan Sarnıcı’nın en ilgi çekici ziyaret noktasıdır.

Yerebatan Sarnıcı haftanın her günü ziyarete açıktırve sabah 09:00 ile akşam 17:30’a kadar ziyaret edilebilmektedir.

Giriş ücretleri ise, Öğrenci 5 TL, yetişkinler 15 TL, yabancı ziyaretçiler ise 30 TLşeklindedir.

  • Galata Mevlevihanesi Müzesi

İstanbul Beyoğlu semtinde bulunan ve 1975 senesinde müzeye dönüştürülen Galata Mevlevihanesi Müzesi, manevi yolculuğunuzun ilk başlangıç noktası olacaktır.

İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerlerlistesinde önemli yeri olan müzede, el yazması eserler, şeyhlerin ve neyzenlerin hikayeleri ve bir kütüphane yer alıyor. Galata Mevlevihanesi’nde belirli dönemler de yapılan sema törenlerini de mutlaka görmenizi ve seyretmenizi tavsiye ederiz.Pazartesi hariç haftanın her günü ziyarete açık olan müze kış döneminde saat 09.00 ile 17.00arasında hizmet veriyor. Yaz döneminde kapanış saati 18.00’a çekiliyor. Sema töreni düzenlenen zamanlarda ise girişler 16.00’da bitiyor. Müze Kart’ın da geçerli olduğu müzeye kartsız giriş ücreti 18 TL olarak belirlenmiştir.

  • İstanbul Deniz Müzesi

İstanbul Deniz Müzesi Komutanlığı kökleri 19.yüzyıla uzanan ve Türk Silahlı Kuvvetler himayesinde bulunan tarihi bir duraktır.

 Müzenin kalıcı koleksiyonunda; Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyaları, Tekstil – Dokuma, Ahşap, Taş, Kağıt, Metal ve Plastik Sanat Eserleri bulunuyor.

İstanbul Deniz Müzesi hafta içi sabah saat 09.00’la akşam saat 17.00 arasında açıkken, hafta sonu ise 10.00’dan 18.00’a kadar hizmet veriyor. Hafta içi saat 16.00’dan, hafta sonu ise saat 17.00’dan sonraya müzeye girmek yasak.Öğrenciler İstanbul Deniz Müzesi’ne ücretsiz girebiliyor. Yetişkinler ise giriş ücreti 12 TL olarak belirlenmiş.

  • Dolmabahçe Sarayı

Beşiktaş ilçesinde bulunan Dolmabahçe Sarayı Sultan Abdulmecid tarafından 1853’te yaptırılmıştır.

Saltanatın son bulmasına kadar 6 padişah ve 1 halifeye ev sahipliği yapan Dolmabahçe Sarayı, 1924’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kullanılmaya başlanmıştır. 1984 senesinde ise saray, müzeye dönüştürülmüştür.

Pazartesi günü hariç haftanın her günü ziyarete açık olan Dolmabahçe Sarayı’nda fotoğraf ve video çekmek yasaktır. Sabah saat 09.00’dan akşam saat 16:00’ya kadar halka açık olan saraya girebilmek için tam bilet 90 TLindirimli bilet ise 45 TL olarak belirlenmiştir.

  • Galata Kulesi

528 yılında inşası tamamlanan Galata KulesiBizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından yaptırılmıştır.

Daha önce ahşaptan yapılan fener kulesi, çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmiştir ve 1348’de Ceneviz’liler kuleyi taştan yeniden inşa etmişlerdir. Galata Kulesi, İstanbul’un fethine kadar savunma amaçlı kullanılmış olup, 1967’de turizme kazandırılmıştır.

Galata Kulesinin en tepesinden İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasına tanık olabilirsiniz. Haftanın her günü ziyarete açık olan Galata Kulesi sabah saat 09.00’dan akşam saat 19.00’a kadar hizmet veriyor. Galata Kulesi giriş ücreti Türk vatandaşlara 7.5 TL, turistlere ise bu fiyat 15 TL olarak belirlenmiştir. Müzekart’ın geçerli olmadığı kuleye 0 – 4 yaş arası çocuklar ücretsiz girebiliyor.

  • Kapalı Çarşı

Dünyanın en eski ticaret merkezleri arasında yer alan Kapalı Çarşı’nın tarihi Bizans dönemine kadar uzanmaktadır.

Osmanlı döneminin ticaret merkezi olarak kabul ettiği çarşı ilk olarak Fatih Sultan Mehmet Han zamanında genişletilmiştir ve genişletilme çalışmalarının ardından çarşıya 15 bölümden oluşan bir bedesten eklenmiştir.

Kanuni Sultan Süleyman döneminde en görkemli dönemlerini geçiren çarşıda, o zamanlarda 4 binden fazla dükkan, 2 binden fazla hücre, 497 dolap, 24 han, 16 çeşme, 12 mahzen, 10 çeşme, 8 kuyu ve 2 şadırvan yer alıyordu.

Yaşanan yangın ve depremlerden sonra büyük hasar gören Kapalı Çarşı, II. Abdülhamid tarafından tekrar restore edilecek günümüzdeki görünümüne kavuşmuştur.

Çarşının 8 adet giriş kapısı bulunuyor. Bu kapıların en meşhurları ise Zenneciler, Tekkeciler, Kuyumcular ve Sahaflar. Her kapıya, girişinde ticareti yapılan ürüne göre isim verilmiş.47 bin metrekare üzerine kurulmuş olan Kapalı Çarşı, Pazar günleri hariç her gün faaliyet gösteriyor. Resmi tatillerde de kapalı olan çarşıya 09.00 ile 19.00 saatleri arasında gidebilirsiniz.

  • Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı 1661 yılında Sultan IV. Murat’ın validesi Hatice Turhan Sultan tarafından Mimar Kazım ağa tarafından inşa edilmiştir.

İki çarşı olarak inşa edilmiştir Mısır Çarşısı. İki çarşının birleştiği yere de ‘Dua Meydanı’ adı verilmiştir.

Üç kattan oluşan çarşının üst katlarında, Osmanlı dönemi zamanında, ticari anlaşmazlıkları çözen mahkemeler yer alırmış. Haftanın her günü açık olan Mısır Çarşısı’nı pazar günleri 09.30 ile 19.00 saatleri arasında, diğer günler ise 08.00 ile 19.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 29 Ekim ve dini bayramlarda ise çarşı kapalı tutuluyor. Giriş için ücret ödemeniz gerekmiyor.

  • Sultanahmet Camii

1609 yılında Sultan 1. Ahmet’in emri üzerine Mimar Sinan’ın yetiştirdiği talebelerinden Sedefkar Mehmet Ağa tarafından yapılmıştır. İstanbul’un 7 tepesi olan Fatih ilçesinde Ayasofya’nın tam karşısında bulunmaktadır.

Sultanahmet Camii sabah namazı ile açılıyor, yatsı ezanıyla birlikte kapatılıyor.

  • Miniatürk

Türkiye’de bulunan tüm kültürel varlıkları yakından görebileceğiniz Miniatürk, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunmaktadır.

Anıtkabir, Selimiye Camii, Ayasofya, ve daha fazla eser, Miniatürk ev sahipliğinde ziyaretçileri ile buluşmaktadır.

Miniatürk’ü yılın her gününde 09.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Miniatürk giriş ücreti yetişkinler için 10 TL ,öğrenci bileti 5 TL.

İstanbul Avrupa Yakası gezi planlarınız için İstanbul Havalimanı Transfer linkine tıklayarak rezervasyon yapabilirisiniz.

Dilerseniz sizin için oluşturduğumuz saatlik rezervasyon alternatiflerini incelemek için departuredelux.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Benzer İçerikler

İstanbul Avrupa Yakasında Gezilecek Yerler
İstanbul Avrupa Yakasında Gezilecek Yerler
Bern Gezilecek Yerler
Bern Gezilecek Yerler
Beşikdüzü Gezilecek Yerler
Beşikdüzü Gezilecek Yerler
Gazlıgöl Gezilecek Yerler
Gazlıgöl Gezilecek Yerler
Kuzuluk Gezilecek Yerler
Kuzuluk Gezilecek Yerler
Prizren Gezilecek Yerler
Prizren Gezilecek Yerler
Akdağmadeni Gezilecek Yerler
Akdağmadeni Gezilecek Yerler
Daday Gezilecek Yerler
Daday Gezilecek Yerler
Değirmendere Gezilecek Yerler
Değirmendere Gezilecek Yerler
Ömerli Gezilecek Yerler
Ömerli Gezilecek Yerler
Novi Sad Gezilecek Yerler
Novi Sad Gezilecek Yerler
Hattuşa Gezisi ve Tarihi
Hattuşa Gezisi ve Tarihi
Trabzon'da Gezilecek Yerler
Trabzon'da Gezilecek Yerler
Prag Gezilecek Yerler
Prag Gezilecek Yerler
Gökçeada Gezilecek Yerler
Gökçeada Gezilecek Yerler
Havran Gezilecek Yerler
Havran Gezilecek Yerler
Lizbon Gezilecek Yerler
Lizbon Gezilecek Yerler
Silopi Gezilecek Yerler
Silopi Gezilecek Yerler
Vakfıkebir Gezilecek Yerler
Vakfıkebir Gezilecek Yerler
Erdemli Gezilecek Yerler
Erdemli Gezilecek Yerler
Finike Gezilecek Yerler
Finike Gezilecek Yerler
Silivri'de Gezilecek Yerler
Silivri'de Gezilecek Yerler
Ahlat Gezilecek Yerler
Ahlat Gezilecek Yerler
Nallıhan Gezilecek Yerler
Nallıhan Gezilecek Yerler
Yunanistan'da Gezilecek Yerler
Yunanistan'da Gezilecek Yerler
Çamlıdere Gezilecek Yerler
Çamlıdere Gezilecek Yerler
Geyikli Gezilecek Yerler
Geyikli Gezilecek Yerler
İspanya'da Gezilecek Yerler
İspanya'da Gezilecek Yerler
Kumluca Gezilecek Yerler
Kumluca Gezilecek Yerler
Mersin Erdemli Gezilecek Yerler
Mersin Erdemli Gezilecek Yerler
Muğla Merkez Gezilecek Yerler
Muğla Merkez Gezilecek Yerler
Samsun'da Gezilecek Yerler
Samsun'da Gezilecek Yerler
Trakya Gezilecek Yerler
Trakya Gezilecek Yerler
Çekmeköy Gezilecek Yerler
Çekmeköy Gezilecek Yerler
Çerkezköy Gezilecek Yerler
Çerkezköy Gezilecek Yerler
Akçaabat Gezilecek Yerler
Akçaabat Gezilecek Yerler
Antalya Kalkan Gezilecek Yerler
Antalya Kalkan Gezilecek Yerler
Batı Karadeniz Gezilecek Yerler
Batı Karadeniz Gezilecek Yerler
Darende Gezilecek Yerler
Darende Gezilecek Yerler
Bolu Gezilecek Yerler
Bolu Gezilecek Yerler
Amsterdam'da Gezilecek Yerler
Amsterdam'da Gezilecek Yerler
Budva'da Gezilecek Yerler
Budva'da Gezilecek Yerler
İrlanda'da Gezilecek Yerler
İrlanda'da Gezilecek Yerler
İsveç'te Gezilecek Yerler
İsveç'te Gezilecek Yerler
İsviçre'de Gezilecek Yerler
İsviçre'de Gezilecek Yerler
Kapadokya'da Gezilecek Yerler
Kapadokya'da Gezilecek Yerler
Karadağ'da Gezilecek Yerler
Karadağ'da Gezilecek Yerler
Karadeniz’de Kamp Yapılacak Yerler
Karadeniz’de Kamp Yapılacak Yerler
Salda Gölü
Salda Gölü
Urfa Sıra Geceleri
Urfa Sıra Geceleri
Cunda Adası Gezilecek Yerler
Cunda Adası Gezilecek Yerler
Ürdün Gezi Rehberi
Ürdün Gezi Rehberi
Saklıkent Kanyonu Gezi Rehberi
Saklıkent Kanyonu Gezi Rehberi
Göcek Nerede Göceke Nasıl Gidilir
Göcek Nerede Göceke Nasıl Gidilir
Beyrut Gezi Rehberi
Beyrut Gezi Rehberi
Rodos Gezilecek Yerler
Rodos Gezilecek Yerler
Seydikemer Gezilecek Yerler
Seydikemer Gezilecek Yerler
Büyülü Bir Yolculuk Doğu Ekspresi
Büyülü Bir Yolculuk Doğu Ekspresi
Ölüdeniz Koyları ve Plajları
Ölüdeniz Koyları ve Plajları
Fethiye Kelebekler Vadisi
Fethiye Kelebekler Vadisi
Bungolov Evleri Fiyatları
Bungolov Evleri Fiyatları
Londra Gezilecek Yerler
Londra Gezilecek Yerler
Paris Gezilecek Yerler
Paris Gezilecek Yerler
Frankfurt Gezilecek Yerler
Frankfurt Gezilecek Yerler
Şarm El Şeyh Gezi Rehberi
Şarm El Şeyh Gezi Rehberi
Profesyonel bir sürücü müsünüz? Şehrinizde ATL Sürücüsü Olun

Profesyonel bir sürücü müsünüz? Şehrinizde ATL Sürücüsü Olun

Sürücü ekibimize katılın ve küresel ATL deneyiminin bir parçası olun. ATL, sizi havaalanından veya limandan bir transfere ihtiyaç duyan ve şehre sıcak bir giriş yapmak isteyen gezginlerle bağlantı kurar.

HEMEN KAYIT OL!